AMSTERDAM - De man lijkt tegenwoordig ook veel aandacht te besteden aan zijn uiterlijk, toch spant de vrouw de kroon als het om het aantal uren gaat die zij voor de spiegel spendeert.

Recent onderzoek toont aan dat vrouwen gemiddeld vijf hele dagen per jaar voor de spiegel staan. Het onderzoek werd onder meer dan 1.000 vrouwen uitgevoerd door Britse televisiezender QVC Beauty en bracht een aantal opmerkelijke feitjes naar voren.

Naast het feit dat vrouwen zoveel tijd aan hun uiterlijk besteden, kwam aan het licht hoeveel make-up vrouwen gebruiken. Per dag wordt er genoeg lippenstift geconsumeerd om een lijn te trekken van Londen naar New York.

Daarnaast smeren de vrouwen dagelijks 4.000 liter foundation op en worden wimpers zestien miljoen keer geborsteld met mascara.

Zonder make-up

Het make-up ritueel in de ochtend blijkt niet geheel onbelangrijk. Bijna 40 procent van de ondervraagden zegt er niet over te peinzen het huis te verlaten zonder een laagje make-up.

Daarnaast geeft 19 procent liever minder geld uit aan voedsel dan aan cosmetica, zo meldt Daily Mail.

Aankopen

Het geld dat Britse vrouwen besteden aan cosmeticaproducten verschilt in Engeland enorm. Vrouwen woonachtig in Londen spannen de kroon en geven het meeste uit aan hun uiterlijk.

Kate James, manager inkoop van QVC Beauty, legt uit dat de uitkomsten van het onderzoek te danken is aan het zelfvertrouwen dat make-up vrouwen geeft. “Het maakt niet uit of het dat beetje lippenstift is voor naar werk of een goede foundation voor in de winter. Beautyproducten hebben de kracht om vrouwen goed te laten voelen over zichzelf.”