AMSTERDAM - Derek Lam sloot onlangs een deal om een exclusieve collectie voor Ebay te ontwerpen. De Amerikaanse modeontwerper wil zijn kleding aan een breder publiek introduceren.

De collectie van Lam is volgens Ebay goed op het publiek ingespeeld. “De ontwerper maakt een ready-to-wear collectie, die tijdens New York Fashion Week in februari 2011 wordt gepresenteerd.”

“Potentiële klanten worden uitgenodigd om tijdens de show op hun favorieten te stemmen voor op Ebay. De uiteindelijke collectie is verkrijgbaar vanaf de lente in 2011, in een toegankelijke prijscategorie, exclusief op Ebay”, aldus een woordvoerder van Ebay.

Nieuwe weg

Ebay slaat hiermee een nieuwe weg in. De verkoopsite wil graag af van het verkopen van alleen maar vintage en tweedehands producten en zal in de toekomst steeds meer nieuwe, exclusieve producten aanbieden, zo meldt Fashionista.

Norma Kamali was de eerste ontwerper die een collectie voor de verkoopsite ontwierp. Narciso Rodriguez maakte ook al een speciale lijn voor Ebay voor de lente van 2010.