AMSTERDAM - Tippelaarsters die langs de snelweg buiten het Spaanse plaatsje Els Alamus klanten lokken, moeten voortaan een geel fluoriserend jasje dragen, om de mogelijkheid tot een bekeuring te vermijden.

De Spaanse wet die wegwerkers en mensen die bijvoorbeeld autopech hebben verplicht langs grote snelwegen zichtbaarheidskleding te dragen, bestaat sinds 2004 en geldt nu ook voor prostituees.

De politie maakt duidelijk dat de tippelende dames aan de LL-11 niet worden aangepakt vanwege hun werkzaamheden, maar omdat ze op dit moment een gevaar vormen voor de bestuurders.

Boete

“De laatste paar maanden gaven we prostituees een boete om twee redenen: voor het niet dragen van het fluoriserende jasje en voor het creëren van gevaar op de openbare snelweg", aldus een woordvoerder van de Mossos d’Esquadra, de regionale politie, tegen Telegraph. De maatregel komt voort uit de wetgeving, geïntroduceerd door het stadhuis van Els Alamus, om vrouwen uit te bannen die seks tegen betaling aanbieden in de publieke omgeving.

De burgemeester Josep Maria Bea wordt nu aangeklaagd, omdat hij campagne voerde om sekswerkers uit het gebied te drijven.Legaal


Ongeveer 300.000 vrouwen werken als prostituee in Spanje, waar prostitutie geen illegale bezigheid is, maar het profiteren van de verkoop van seks door een ander wel.

Uit een recent onderzoek blijkt dat één op de vier Spaanse mannen wel eens heeft betaald voor seks.