AMSTERDAM - De burgemeester van een klein stadje in het zuiden van Napels gaf de politie het bevel om alle vrouwen in te korte rokjes te beboeten. Ook de vrouwen die iets te veel decolleté laten zien, komen er niet meer zomaar mee weg.

Luigi Bobbio verkreeg onlangs een stem om alle kleding die "te kort" zou zijn te verbannen. De vrouwen die toch een voet buiten de deur wagen in Castellammare die Stabia, kunnen een boete van 300 euro verwachten.

Om duidelijk te maken wat "te kort" precies inhoudt, gaf Bobbio aan dat dat minirokjes zijn die het ondergoed niet compleet zouden bedekken. Hij heeft er de volste vertrouwen in dat de agenten precies kunnen zien wanneer iets te kort is. "Eén blik is genoeg om dat te kunnen beoordelen", aldus Bobbio.

Lokale bevolking

De lokale bevolking in het stadje is het er op zijn zachtst gezegd niet mee eens en noemden Bobbio een chauvinist. "Deze stad heeft normen nodig, maar niet de normen die vertellen een lengtemaat naast vrouwenkleding te houden."

"Door deze regel in te voeren, zijn vrouwen niet meer dan een heg die aan bepaalde maten moet voldoen", zo meldt een boze burger tegen Guardian. "Dit draait de klok jaren terug en veegt al onze overwinningen van tafel."

Andere verboden

Het verbod op de minirok is niet het enige dat Bobbio introduceerde. Publiekelijk vloeken, voetballen op straat, het liggen op bankjes, in bomen klimmen en het uitlaten van een hond aan een lijn langer dan twee meter, zijn regels die ook van zijn hand komen.

Mensen zouden ook niet meer in hun badkleding van het strand af mogen. "Dit is geen Mallorca," verklaarde de Italiaanse burgemeester.