EINDHOVEN - Design student Chaim Becker bedacht een oplossing voor alle nadelen die bij plassen in het openbaar komen kijken, zoals de mogelijke bekeuring, en het achterlaten van de vieze lucht of het 'beschadigen' van een gebouw.

Chaim Becker bedacht vooral voor dit laatste 'probleem' een oplossing. Met zijn project Leave your Mark studeert hij af aan de afdeling Man + Communication aan de Design Academy in Eindhoven. "Ik wil meer bewustwording creëren rondom publiekelijk urineren."

Tijdens Dutch Design Week in Eindhoven demonstreert hij zijn uitvinding deze week. Leave your Mark is een beschermende thermo-coating die reageert op de warmte van urine en verkleurd wanneer hij ermee in aanraking komt.

Territoriale drift

Becker kwam op het idee na onderzoek naar de behoefte van de mens zijn sporen achter te laten. “Conclusie was dat mensen nog steeds de territoriale drift hebben. Toen ben ik gaan nadenken wat voor mij de ultieme vorm is van je territorium afbakenen."

"En toen kwam ik bij wildplassen uit,” aldus de student. “Ik wil mensen bewust maken dat ze eigenlijk fout bezig zijn.”

Klanten

Zo is volgens Becker de bedoeling dat plekken waar vaak wildplassers komen een waarschuwende boodschap krijgen. "Bijvoorbeeld '90 euro boete', zodat de wildplasser bij zichzelf gaat nadenken."

Maar hij hoopt vooral voetbalstadions en festivalorganisatoren te interesseren met zijn uitvinding. "Zo kan iemand letterlijk zijn naam achterlaten, of in voetbalstadion De Kuip het logo van Ajax afzeiken", aldus de creatieveling.