AMSTERDAM - De Spaanse modeketen Mango heeft een jas van konijnenbont in de huidige collectie, terwijl het merk bij de stichting Bont voor Dieren een verklaring tekende.

Met die verklaring geeft Mango aan geen echt bont te verkopen, een belofte waaraan ze zich blijkbaar niet konden houden.

Op de webshop van de winkelketen wordt het bewuste artikel ook verkocht en levert het in het reactieveld inmiddels al een aantal boze en verontwaardigde reacties op.

Boze klanten

"Wat is er met jullie aan de hand? Echt bont verkopen, schaam je. Dit is de laatste keer dat ik bij jullie heb gewinkeld, ik ben er klaar mee. Geen Mango meer voor mij", aldus een boze klant.

Een andere klant geeft aan dat er zoveel mooie alternatieve stoffen zijn en dat nep bont er tegenwoordig zoals echt uitziet.

Bont voor Dieren

Claudia Linssen, woordvoerder van de stichting Bont voor Dieren, reageert: "Daar zullen we zeker contact over opnemen met Mango. Soms maakt een bedrijf een foutje en glipt er echt bont doorheen, wat dan in de collectie belandt, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling."

"We nemen dan ook contact op met Mango met het verzoek om het item uit de collectie te halen."