AMSTERDAM - De Seven Year Itch, een bekende uitspraak die vertelt dat na zeven jaar de eerste barstjes in een relatie ontstaan, is volgens recentelijk onderzoek niet waar.

Het onderzoek, uitgevoerd onder 3.000 koppels, wijst dat de sleur pas veel later komt, namelijk na tien jaar en elf maanden. Na een decennium met iemand samen te zijn, zou de romantiek compleet verdwenen zijn.

Resultaten

Een kwart van de ondervraagden geeft aan dat hun huwelijk niet meer spannend is, omdat ze geen moeite doen om de vlam weer aan te wakkeren, zo meldt Daily Mail.

Daarnaast heeft het seksleven van de koppels een punt bereikt dat alleen de gedachte aan het bedrijven van de liefde hen al niet meer opwindt, zo meldt één op de vijf.

12 procent van de ondervraagden kan de laatste keer dat ze een compliment van hun partner ontvingen niet meer herinneren. Ook geeft zes op de tien aan dat ze eigenlijk niet meer weten waarom ze überhaupt met hun partner zijn getrouwd.

Seks

"Er is een heel speciaal iemand nodig, om de partner te blijven verrassen en een relatie uit de sleur te houden", zo meldt een woordvoerder van de dating website die het onderzoek uitvoerde.

"Het feit dat de ondervraagde koppels meer dan drie keer 'seks' noemden, geeft aan dat dit iets is waar vele relaties na een lange tijd op stranden."