AMSTERDAM - 'De Groentekok - Le Chef des Légumes AWARD 2011' ging dit keer niet naar één, maar naar twee restaurants. 't Aards Paradijs in Nevele en De Culinaire Werkplaats in Amsterdam mogen zich een jaar lang Beste Benelux Groenterestaurant noemen.

Volgens groentekok en initiatiefnemer van de wedstrijd Frank Fol, blijf het een uitdaging om groenten in het restaurant een belangrijke rol te laten spelen. "Nog steeds moeten we bij 95 procent van de restaurants op zoek naar de creatieve gerechten met lekkere groenten."

"In de meeste restaurants blijven groenten ondergewaardeerd en krijgen ze op het bord niet de plaats die ze verdienen. Verschillende van de deelnemende restaurants kregen dan ook veel lovende woorden van hun gasten", zo meldt Fol in een persbericht.

Deelnemers

De commentaren van de gasten, de samenstelling van de menukaart, waren doorslaggevend bij de selectie van de genomineerden. In totaal waren er acht restaurants genomineerd, waarvan vijf in België en drie in Nederland.

De winnaar werd gekozen door een proefteam, bestaande uit foodwriter Marc Declerq en Frank Fol en een anonieme controle van een GaultMillau-inspecteur.