Piet Paris lanceert boek en opent expositie

AMSTERDAM - In een overvol Hirschgebouw aan het Leidseplein presenteerde mode-illustrator Piet Paris voor het eerst in zijn carrière een selectie van zijn werk in de vorm van een boek. Daarnaast opende Piet Paris zijn eenmalige expositie in Amsterdam.

 

Er zijn in totaal 124 illustraties gekozen door de ontwerper die samen gebundeld zijn in het Engelstalige boek Piet Paris Fashion Illustrations. Het boek geeft een inzicht in zijn beste illustraties van de afgelopen twintig jaar.

Het werk is ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo zijn er bijvoorbeeld hoofdstukken te vinden over de techniek van het tekenen, bijvoorbeeld materiaalkeuze en kleurgebruik, maar gaan andere onderdelen van het boek over de verschillende opdrachtgevers die Piet Paris heeft gehad, zoals Vogue en Saks Fifth Avenue.

Naast de lancering van het boek opende Piet Paris ook zijn eenmalige expositie in het Hirschgebouw. Tijdens de expositie zijn alle originele tekeningen uit het boek te zien. Tevens onthulde Piet Paris het postzegelvel dat de illustrator zelf ontworpen heeft voor de stichting Stop Aids Now.

Vogue

Piet Paris heeft voor verschillende grote opdrachtgevers gewerkt. Voorbeelden zijn Vogue, W, Harper’s Bazaar, Vikor en Rolf, De Bijenkorf en KLM.

Zijn grafische werken hebben vooral mode en schoonheid als thema. Naast de tekeningen heeft Piet Paris onlangs in samenwerking met De Bijenkorf een servies uitgebracht, waarop de illustraties te zien zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie