Oscar de la Renta ontkent ziekte

AMSTERDAM – De 78-jarige modeontwerper Oscar de la Renta gaat niet mee in de geruchten en ontkent dat hij ziek is. Hij zou zijn bedrijf voorlopig dan ook niet uit handen willen geven. Volgens zijn woordvoerder is hij juist erg gelukkig.

Modemensen zagen tijdens New York Fashion Week dat de gezondheid van la Renta achteruit was gegaan, nadat hij net hersteld was van een heupoperatie.

"Oscar houdt nog steeds vergaderingen op kantoor, maar is zwakker en houdt korte slaappauzes om uit te rusten. Het schijnt dat hij onlangs personeel en ontwerpers heeft aangenomen ter voorbereiding voor een kleinere rol binnen het bedrijf," vertelt een bron aan New York Post.

Uitstekende gezondheid

Maar een woordvoerder zegt dat la Renta's gezondheid stabiel is en dat de ontwerper geen plannen heeft om met pensioen te gaan. "Oscar is gelukkig en geniet van zijn uitstekende gezondheid. Hij maakt elke dag lange werkdagen. Het nieuwe personeel heeft niets te maken met het ontwerpproces en er is geen plan om Oscar als creatief directeur te vervangen."

Oscar de la Renta was in de jaren vijftig een kunstenaar en ontdekte tien jaar later de wereld van couture. In 1965 zette hij zijn eigen modebedrijf op en begon hij met het ontwerpen van vrouwelijke kleding.

Lees meer over:
Tip de redactie