Bas Kosters lanceert kledingcollectie bij Bijenkorf

AMSTERDAM - De Bijenkorf in Amsterdam vierde een bijzonder feestje tijdens de lancering van Bas Kosters shop-in-shop. De nieuwe kledinglijn van de Nederlandse designer, genaamd Par-Tea, omvat de eerste pret à porter collectie van de ontwerper.

De nieuwe miniboetiek in het warenhuis is een onderdeel van de Incubator award, die Bas Kosters won tijdens de Dutch Fashion Awards 2009.

Rock & roll-artiesten vormden een bron van inspiratie voor de designer. De kledinglijn verwijst dan ook naar het snelle en destructieve leven dat deze muzikanten leiden.

Bloemenprints

Het kleurenpalet van de collectie bestaat vooral uit sobere kleuren als zwart, grijs, antraciet en donkerpaars. Deze donkere kleuren worden afgewisseld met fleurige bloemenprints. Daarnaast maakte de designer gebruik van verschillende materialen, zoals katoen en wol, die hij vervolgens behandelde met verscheidene verftechnieken.

De lancering van de nieuwe kledinglijn had een speelse inslag. De dansende modellen, bonbons en kopjes thee pasten bovendien goed bij de eigenzinnige collectie van de designer.

Bas Kosters verzorgde samen met vriendin Shirley Hart de muziek van het evenement. Het tweetal treedt steeds vaker op bij feesten, maar dan onder de naam Menr. Broekjevol & Mevr. Bloesjevol.

Bas Kosters lanceert kledingcollectie bij Bijenkorf

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie