'Vrouw wil liever mooi dan gezond haar'

AMSTERDAM - Het hebben van een mooi kapsel is voor vrouwen erg belangrijk: 90 procent van de vrouwen voelt zich zelfverzekerder als het haar goed zit. Ze doen er dan ook alles aan om het mooi te krijgen.

Dat blijkt uit onderzoek dat Dove liet uitvoeren door onderzoeksbureau Kien. 733 Nederlandse en Belgische vrouwen, tussen de 25 en 40 jaar, werden hiervoor ondervraagd.

Om mooi haar te krijgen doen vrouwen er van alles mee, ook zaken die het haar tegelijkertijd beschadigen. Zo kleuren bijna zes op de tien vrouwen het haar minstens een paar keer per jaar en gebruiken ruim vier op de tien minstens iedere week een stylingapparaat.

Twee op de drie schuwen daarnaast strakke elastiekjes en klemmen niet en het leeuwendeel (90 procent) borstelt of kamt het haar dagelijks.

Zwemmen

Maar ook andere activiteiten die vrouwen minstens meerdere keren per jaar ondernemen zoals in de zon zitten (92 procent) en zwemmen (78 procent) komen de gezondheid van het haar niet ten goede. Desondanks zegt zes op de tien vrouwen deze bezigheden niet te willen laten.

Opvallend is ook dat een derde van de vrouwen denkt dat hun eigen haar niet beschadigd is. Zes op de tien vrouwen geeft dan ook aan dat ze hun favoriete bezigheden niet willen laten voor mooier, gezond haar.

Lees meer over:
Tip de redactie