AMSTERDAM - Naast ontwerpen, fotograferen en regisseren gaat Karl Lagerfeld nu een eiland in Dubai vormgeven. In samenwerking met architectuurbureau Oppenheimer en de KOR Hotel Groep gaat de designer hotels, appartementen en hun aankleding verzorgen.

Het desbetreffende eiland ligt twintig kilometer voor de kust van Dubai en gaat Isla Moda heten, wat Spaans is voor mode-eiland. Op het eiland worden drie hotels en 150 appartementen gebouwd die door de designer zelf zijn ontworpen.

Lagerfeld liet zich bij het ontwerpen van Isla Moda inspireren door de drijvende paleizen van India en de hedendaagse luxe op cruiseschepen. Dit blijkt ook uit de gepubliceerde foto’s die een mix zijn van natuur en futuristische architectuur.

Watervallen

Lagerfeld zal zich niet alleen bezighouden met de architectuur van het eiland in de Verenigde Arabische Emiraten, maar gaat ook de complete aankleding van het eiland doen. Zo zal hij het eiland versieren met vele palmbomen, watervallen en bloemstukken.

De Duitse meester in de mode kan het niet laten om ook de kleding van het personeel te ontwerpen. Als alles goed gaat verwachten de partijen het eiland in 2014 te kunnen openen, aldus Archiscene.