AMSTERDAM - De deelnemers aan het tv-programma Hollands Best Fashion Designers zullen in duo’s strijden om de hoofdprijs: een collectie ontwerpen voor Björn Borg. Deze zal bestaan uit dameskleding, tassen, schoenen, brillen en ondergoed.

Dit is de eerste keer dat Björn Borg meewerkt aan een modeprogramma op televisie.

"Waarin dit programma verschilt met anderen is dat kijkers en kandidaten inkijk krijgen bij een groot merk. Bij de andere programma’s gaat het voornamelijk over design", vertelt Arthur van Rongen, marketing- en communicatiemanager van Björn Borg en jurylid van het programma. "Ze moeten bovendien niet alleen iets moois ontwerpen, maar ook de commerciële kanten snappen."

Project Catwalk

"Dat de modelijn ook in de winkels te koop zal zijn, is ook het grote verschil met programma’s als Project Catwalk", laat presentatrice van het programma, Nikki Plessen, weten aan Textilia. "Daarnaast krijgt het winnende tweetal ook 25.000 euro. Hierdoor vallen de kandidaten niet meteen in een gat na afloop van het programma, maar kunnen ze verder gaan met hun carrière."

Nikki Plessen zag al snel dat het een harde strijd is tussen de deelnemers. "Het zijn allemaal getalenteerde mensen met een eigen persoonlijkheid. Dit zorgt voor ruzie en een traan, maar ook zeker een lach en zelfs liefde."

Hilmar Mulder, hoofdredactrice van Grazia en ontwerper Bas Kosters zijn de andere juryleden van het programma. Hollands Best Fashion Designer is vanaf maandag 25 oktober wekelijks te zien op RTL5.