Winnares America's Next Top Model heeft genoeg van modewereld

AMSTERDAM - Whitney Thompson, de eerste plus-size winnares van America's Next Top Model, uitte onlangs in een interview haar ongenoegen over de modewereld. Ze is ontevreden over de behandeling van modellen, met name plus-size modellen.

Modeblad Vogue kreeg er onder andere flink van langs door de blonde schone. Zo zegt ze geïrriteerd: "De modewereld heeft geen ziel. Het is leuk dat Vogue een uitgave had waarin modellen met verschillende vormen werden vertegenwoordigd, maar dat zouden ze in elke uitgave moeten doen.”

Ook over de hoofdontwerper van Chanel, Karl Lagerfeld, heeft het ex-model weinig goeds te zeggen. Thompson: “Twee jaar geleden zei Lagerfeld dat alleen dikke moeders met een zak chips op schoot wat geven om plus-size modellen. Nu werkt hij samen met het blad V aan een plus-size editie. Serieus V, zijn jullie soms vergeten wat hij heeft gezegd?”

Honger

Na het winnen van seizoen tien van America's Next Top Model deed de voluptueuze Thompson vrij weinig modellenwerk. Ze is er uiteindelijk mee gestopt, omdat ze het niet aankon zo weinig te eten en keer op keer honger te lijden. “Het is het niet waard. Ik wil gewoon pizza kunnen eten en normaal zijn. Het leven is te kort om nooit meer een toetje te nemen”, aldus het ex-model tegen Huffington Post.

Nu Thompson het gehad heeft met de modellenwereld zet ze zich in voor een gezonde levensstijl. Zo gaat ze vaak langs middelbare scholen om er met jonge meisjes over te praten. Ook is ze ambassadeur van de Amerikaanse vereniging tegen eetproblemen.

Tip de redactie