Nederlandse ontwerper maakt 'zelfkleurende' jurk

AMSTERDAM - De Nederlandse ontwerpster Anouk Wipprecht liet tijdens Vienna Fashion Week een opmerkelijke jurk zien. De kleding kleurden zichzelf in door middel van een elektronisch systeem rond de nek.

Een grote batterij in het elektronische nekstuk zorgt er voor dat de verf door de jurk heen wordt gepompt. Omdat de verf steeds op een andere manier door de stof stroomt, is iedere zogenaamde 'Pseudomorph' jurk uniek.

Het witte bovenlijf is gemaakt van extra dik vilt zodat de verf goed blijft zitten in de futuristische jurk, aldus Wired. Wipprecht deed in 2007 mee aan het televisieprogramma Project Catwalk.

LED-jurk

Al eerder experimenteerden designers met aparte kledingstukken. Zo is popster Katy Perry helemaal fan van jurken met LED-lampjes erin verwerkt.

Ook Lady Gaga kwam onlangs opvallend in het nieuws door de vleesjurk die ze aanhad. De jurk bestond helemaal uit lappen vlees die aan elkaar waren genaaid, wat zorgde voor veel verbaasde blikken. Vooral dierenorganisatie PETA was niet zo blij met het ensemble.

De zelfkleurende jurk :

Tip de redactie