Modellen in gevecht op catwalk

AMSTERDAM – Een modeshow, waarvan gedacht wordt dat deze in Rusland heeft plaatsgevonden, kreeg een iets ander einde dan vooraf gepland. Op internet zijn beelden verschenen van twee van de modellen die op de catwalk in gevecht raakten.

De oorzaak van de ruzie is niet bekend, maar het lijkt erop dat zich achter de schermen al één en ander afgespeeld heeft. Op de catwalk zelf is namelijk niets meer dan een duwtje nodig om de boel te laten escaleren.

De modellen raken slaags met elkaar en belanden uiteindelijk rollebollend en haren trekkend op de grond. Verschillende mannen uit het publiek moeten eraan te pas komen en om de twee uit elkaar te trekken, waar ze nog een zware dobber aan hebben.

Jean Paul Gaultier

Het is niet voor het eerst dat modellen elkaar op de catwalk in de haren vliegen. Eerder werd dit ook al gezien bij Jean Paul Gaultier, alleen ging het daar om een vooropgezet plan: de ontwerper wilde zijn op SM geïnspireerde collectie kracht bijzetten.

Dat het in het geval van de Russische show ook om een (virale) marketingstunt gaat, lijkt niet erg waarschijnlijk. Zo is onduidelijk van welk merk de modeshow is en gaat het ogenschijnlijk om amateurbeelden.

Tip de redactie