AMSTERDAM - Na Tesco en Primark is het de beurt aan de Engelse supermarktketen Asda om onder vuur te liggen wegens aanstootgevende producten voor kinderen. Voorgevulde kinderbh's van de keten leidden tot een klachtenregen van boze moeders.

Nikola Evans is een van de moeders die de bh's een half jaar geleden zag hangen. Ze schreef een brief naar de winkelketen met de vraag of het desbetreffende ondergoed voor kinderen uit de handel kon worden gehaald.

Zes maanden later verkoopt Asda het kinderondergoed nog steeds, zij het wel in de uitverkoop. Niet alleen Evans, maar moeders uit heel Engeland zijn woest en eisen een volledige verwijdering van de bh's uit het assortiment.

Kinderafdeling

Asda bekent schuld; zij hadden het ondergoed willen verwijderen, maar verplaatsten het van de kinderafdeling naar de lingerieafdeling.

"Asda doet alsof de voorgevulde kinderbh's voor volwassenen zijn, maar dat is absoluut niet zo. Geen enkele volgroeide vrouw zou daarin passen. Ik ben bang dat op deze manier seksueel misbruik aangemoedigd wordt", aldus Nikola Evans tegen de Daily Mail.

Paaldanskit

Niet alleen Asda gaat de fout in met het verkopen van seksueel getinte kinderproducten, ook de Engelse ketens Primark en Tesco kregen eerder al een berisping van boze moeders. Zo verkocht de Primark voorgevulde kinderbikini’s en heeft Tesco een paaldanskit voor kinderen uit de collectie gehaald.