'Lange rok wordt nieuwe trend'

AMSTERDAM - Catwalks fungeren als glazen bol voor kledingtrends: wat daar getoond wordt, wordt in de regel niet veel later door het grote publiek omarmd. Gekeken naar de modeshows van dit seizoen betekent dat dat de lange rok terug is.

De enkels halen ze niet, maar menig ontwerper liet voor komende herfst en winter rokken en jurken zien die tot (ruim) over de knie reiken. Onder andere Louis Vuitton, Prada (en 'dochter' Miu Miu), Dries van Noten en Marc Jacobs lieten deze 'midi-rokken' voorbij komen tijdens hun shows, aldus de Britse Vogue maandag.

De rok kwam in alle modesteden wel voorbij, in shows van Nina Ricci tot Dries van Noten en van Fendi tot Celine. De ontwerpers lijken de trend te hebben afgekeken bij de vrouwelijke cast van Mad Men, de populaire televisieserie die gebaseerd is op de jaren zestig.

Vernieuwend

Maar de modellen op de catwalk droegen de rok op een vernieuwende manier. Zo combineerde Louis Vuitton de rok met een korset, kozen Prada en Celine voor leren details en zelfs leren midi-rokken en droegen de modellen van Marc Jacobs enkelsokjes.

De rok werd tijdens de shows veelal met blote benen en vrouwelijke schoenen gedragen.

'Lange rok wordt nieuwe trend'

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie