Texaanse scholieren introduceren make-upvrije dag

AMSTERDAM - Onzekere pubermeisjes maken vaak gretig gebruik van het huidige make-upaanbod om oneffenheden te verdoezelen. Een meidenclubje op een middelbare school in Texas kon dit niet meer aanzien en heeft hier wat op bedacht.

Om te voorkomen dat tienermeisjes dag in, dag uit make-up dragen hebben scholieren op een middelbare school in Texas een make-uploze dinsdag ingelast.

Deze dag wordt georganiseerd door de 'Redefining Beautiful' groep, opgericht door zes middelbare scholieren die het belangrijk vinden om echte schoonheid te laten zien.

Ware schoonheid

Het clubje van aanvankelijk zes, dat elke dinsdag zonder make-up naar school gaat, telt ondertussen tweehonderd leden. De reden achter het hele project is om de ware persoon te laten zien en deze niet te verschuilen onder een laag make-up.

"Er is niets mis met het dragen van make-up, maar wanneer je cosmetica gebruikt om bepaalde delen van je gezicht te verhullen, dan is er iets mis", vertelt oprichtster Caroline Tessler aan Stylelist.

Ook zegt het clubje het zelfvertrouwen van tienermeisjes te willen vergroten. Dit doen ze door de boodschap uit te stralen dat iemand ook mooi is zonder make-up.

Lees meer over:
xd
Tip de redactie