AMSTERDAM – Modeontwerpster Hannah MacGibbon liet tijdens de Paris Fashion Week haar nieuwe lente/zomercollectie voor 2011 zien voor Chloé. Ze haalde hiervoor inspiratie uit balletkleding en gebruikte een overwegend bleek kleurenpallet.

Hannah MacGibbon combineerde in haar balletpakjes met een open rug en lange tutu-achtige rokken van chiffon en tule. Met uitzondering van de rode trenchcoat, gebruikte MacGibbon vooral veel zachte kleuren zoals (gebroken) wit, huidskleur en taupe.

Opvallend was ook de klassieke, ronde hals die MacGibbon bij bijna alle kledingstukken toepaste.

Split

De ontwerpster zette de elegante sfeer voort met gedrapeerde zijden jurken, witte, katoenen jurken met een zijdeglans en een witte jurk met tientallen madeliefjes om de hals. MacGibbon combineerde de rokken van chiffon vaak met een leren top in dezelfde kleur.

Ook liet ze een aantal keren een zijden jurk met een split in het midden – die een korte broek onthulde - zien. Opvallend detail was dat alle rokken en jurken tot op of over de knie vielen.

Ballerina’s

MacGibbon koos voor metalen accenten, zoals zilveren riemen, om de kledingstukken compleet te maken. De modellen droegen ballerina’s of sandalen met dikke, leren enkelbanden en een gouden blokhak.

De visagisten maakten de modellen op met aardtinten en gebruikten duidelijk een bruin potlood om de wenkbrauwen flink aan te zetten. Haarstylisten zorgden voor een klassieke balletknot met een strakke zijscheiding.

De show: