AMSTERDAM – Nederlanders Viktor & Rolf waren er ook dit seizoen bij tijdens de Paris Fashion Week. Het duo toonde zaterdag een lente- en zomercollectie gebaseerd op niets meer of minder dan een simpel overhemd.

De succesvolle designers hadden het kledingstuk voor mannen vertaald naar de vrouwelijke garderobe.

"We gebruikten de overhemden, één witte en één gestreepte, als inspiratie. We wilden wel vrouwelijke kleding maken", aldus Rolf Snoeren. "Aan het einde van de show wordt het kledingstuk zelfs het symbool van vrouwelijkheid, een trouwjurk."

Jurkjes

Naast het strapless bruidskleed showden de heren vooral korte jurkjes die voorzien waren van opvallende manchetten en boorden, vaak extra groot gemaakt of opeengestapeld. Broeken die gezien werden hadden de manchetten aan de pijpen.

De collectie van Viktor & Rolf sloot hiermee perfect aan op wat de hoofdtrend voor lente- en zomer 2011 lijkt te worden: op mannen geïnspireerde vrouwenkleding. Onder meer Balenciaga en Dsquared2 waren het duo hierin al voorgegaan.

Kleuren

Het thema was uitgevoerd in verschillende kleuren: naast veel wit werden onder meer felblauw, vlammend rood, roze, zwart en turkoois waargenomen op een door Piet Paris ontworpen catwalk. Modellen hadden strak opgestoken haar en felrode lippen. Ook de schoenen en tassen kregen geregeld een rood accent mee.

Zoals het publiek van de eigenzinnige designers gewend is, werden ook enkele zeer opvallende ontwerpen getoond. Hoewel ze zichzelf met deze 'kunstobjecten' niet overtroffen, kreeg de show hiermee toch de voor Viktor & Rolf zo herkenbare dramatiek.

De show: 

Viktor & Rolf showen 'overhemd' collectie