AMSTERDAM - Er is een nieuw ‘wondermiddel’ op de markt dat een einde belooft te maken aan push-up bh’s en borstvergrotingen. Het merk Rodial bedacht hiervoor de Boob Job-crème, die de aanmaak van vetcellen stimuleert.

Volgens de fabrikant moet het middel na 56 dagen intensief gebruik een halve cupmaat verschil opleveren. Het moet dan ook de goedkopere en minder pijnlijke variant van de chirurgische borstvergroting worden.

Sterren als Scarlett Johansson en Victoria Beckham zijn volgens de makers al fan, medische experts geloven er echter niet allemaal in.

Gevaarlijk product

Dalia Nield, consultant cosmetische chirurgie, vindt het bijvoorbeeld onwaarschijnlijk dat Boob Job daadwerkelijk een borstvergroting veroorzaakt en twijfelt aan de informatie die door de fabrikant is verschaft.

“Gelijke producten werkten in het verleden ook niet.” Volgens Dalia zou het product zelfs gevaarlijk kunnen zijn. “Rodial geeft geen enkele informatie vrij en wil niet vertellen wat de precieze ingrediënten van het product zijn", zegt zij tegen de Daily Mail.

Extreem trots

Een vertegenwoordiger van Rodial is evengoed trots op Boob Job, dat in Nederland verkrijgbaar is in de winkels van Skins Cosmetics.

“Het zal de levens van vele vrouwen veranderen. Kleine borsten kunnen een groot effect hebben op het zelfvertrouwen van een vrouw en elk jaar proberen duizenden hier een eind aan te maken door een cosmetische ingreep. We wilden hier een snel en pijnloos alternatief voor bieden.”