AMSTERDAM - Christophe Decarnin toonde gister zijn nieuwe lente/zomer 2011 collectie tijdens de Paris Fashion Week. Opvallend was dat de kleding veelal bewerkt was met gaten, vlekken en studs.

Decarnin koos voor een stoere, punk-achtige collectie voor Balmain. Zo liepen de modellen in motorjacks met zilveren studs en veiligheidsspelden, gebleekte, stuk geknipte korte en lange spijkerbroeken, T-shirts met vlekken en gaten en korte rokjes met pailletten.

Deze kledingstukken waren vaak gecombineerd met een kapotte panty. Andere opvallende details waren ritsen, brandgaten, buttons, glans en glitters. “Deze uitstraling vond ik altijd al geweldig,” zei de ontwerper achter de schermen over zijn nieuwe collectie tegen Style.com. “De foto’s bewaar ik overal in mijn kantoor.”

Leer

De ontwerper gebruikte vooral zwart, wit en rood voor zijn nieuwe lijn. Ook liet hij een aantal glimmende kledingstukken zien, zoals een zilvergekleurde broek. Leer was een stof die veel voorbij kwam tijdens de show in de vorm van zwarte motorjacks, korte broekjes, lange broeken en korsetten van.

In vergelijking tot de kleding, werd zowel de make-up als het haar van de modellen rustig gehouden. Decarnin koos namelijk voor een naturel uitstraling: de modellen droegen hun lokken los en leken geen make-up op te hebben.

De ontwerper combineerde de outfits met zwarte, lakleren veterlaarsjes en zwarte ballerina’s.

De show: