AMSTERDAM - Balenciaga showde op de tweede dag van de Paris Fashion Week de nieuwe zomer collectie voor 2011. De designer van het merk, Nicolas Ghesquière, ontwierp een overwegend donkere en mannelijke voorjaarscollectie.

De modellen droegen futuristisch uitziende kleding. Daarnaast waren er veel stukken te zien met een uitvergrote Pied de Poule-ruit.

Glimmende, doorzichtige en plastic stoffen bepaalden het grootste deel van de collectie. Ghesquière maakte voor zijn collectie gebruik van lasertechniek in combinatie met couture handwerk.

Mannelijk

Opvallend is dat de voorjaarscollectie van Balenciaga mannelijk oogt. Mede door de stugge stoffen, maar vooral doordat de modellen geen make-up dragen en uitsluitend platte herenschoenen droegen. "Het is een reactie op de sexy uitstraling van nu", aldus Ghesquière tegen Style.com.

Eerder toonde ook Dsquared2 tijdens de Fashion Week in Milaan een heel mannelijke collectie.

Modellen

Opvallend was dat de drie modellen die de show openden door het team van Balenciaga waren gecast op straat. Ze mochten meedoen aan de show, maar moesten hiervoor wel hun haar verven en zelfs kort laten knippen. Onder meer de Nederlandse Milou van Groesen viel die eer ten deel.

Verderop in de show volgden beroemde supermodellen als Carolyn Murphy, de zwangere Miranda Kerr en Gisele Bündchen.

De show: