AMSTERDAM - Bruidsjurkenontwerper Alfred Angelo heeft in samenwerking met Disney een 'prinsessenlijn' ontworpen. Elk exemplaar uit de Disney Fairy Tale Weddings by Alfred Angelo is gebaseerd op één van de Disney-prinsessenjurken uit de bekende sprookjes.

Micheal Shettel ontwierp de jurken die gebaseerd zijn op de Dinsey figuren Ariel, Sneeuwwitje, Jasmine, Assepoester, Belle en Doornroosje.

"Dit is een fantastische samenwerking tussen twee lang bestaande, gevestigde en gerespecteerde leiders.. de magie en de vertelkunst van Disney en de internationale befaamde bruidsmode van Alfred Angelo," vertelt Michele Piccione, mede-eigenaresse van Alfred Angelo. "We vinden het geweldig om met onze ervaring de dromen van bruiden te vervullen."

Eigen stijl

Elke jurk krijgt een eigen stijl, gebaseerd op het sprookjesfiguur, aldus Chip en Co vrijdag. Zo liet Shettel zich voor de Ariel-jurk inspireren door de zee. De jurk heeft een zeemeermin silhouet en is afgewerkt met dik kant, parels en pailletten.

De jurk van Sneeuwwitje is geïnspireerd op de natuur, schoonheid en elegantie en is bewerkt met witte bloemetjes. Jasmine’s jurk staat voor vrijheid en individualiteit. Voor de Assepoester-variant liet Angelo zich inspireren door de glazen schoen en gebruikte daarom veel glitters.

De inspiratie voor Belle’s jurk haalde de ontwerper uit de welbekende ballroom scène uit de film. De jurk van Doornroosje is romantisch en dromerig door de rok met ruches.

De jurken: