AMSTERDAM – ’s Werelds bekendste vollere model heeft een ironische fotoshoot voor de Franse Vogue achter de rug. Crystal Renn is voor het jarige modeblad namelijk vastgelegd als vreetzak.

De foto’s zijn van de hand van Terry Richardson en de modefotograaf toonde zich al eerder wars van grenzen. Ook voor zijn nieuwe opdracht zocht hij weer naar een spanningsveld tussen het betamelijke en het choquerende, aldus Pedestrian donderdag.

Het resultaat is een voluptueuze Chrystal die zich volstopt met eten. Vlees, worst, kaas, pasta, zeefruit: alles gaat richting de mond van het model en niet bepaald volgens de heersende tafeletiquette.

De shoot ('Festin') valt op omdat juist Crystal als model bekendstaat om haar haat-liefde verhouding met eten. Voorafgaand aan de successen die ze boekte als plus-sizer, vocht de Amerikaanse namelijk tegen anorexia, waarover ze een boek schreef. Vorige maand lag het Chanel-model nog onder vuur omdat ze opnieuw veel afgevallen zou zijn.

Stone

De fotoshoot is onderdeel van de jubilieumeditie van de Franse Vogue: de stijlbijbel bestaat in oktober 90 jaar. Lieveling van hoofdredactrice Carine Roitfeld, de Nederlandse Lara Stone, wist de cover binnen te halen.