AMSTERDAM – Trendy hotel Berns in Stockholm, Zweden, heeft seksspeeltjes ter beschikking gesteld voor zijn gasten. De actie valt echter niet bij iedereen in goede aarde.

Hotel Berns heeft zijn kamerassortiment verbreed. Naast de standaardartikelen zoals koffie, thee, drankjes uit de minibar en een bijbel, vindt men er nu ook seksspeeltjes zoals handboeien, stay ups en vibrators.

De actie wordt hen echter niet onverdeeld in dank afgenomen. "Het hotel probeert iets te verheerlijken, waarvan we juist bezig zijn het te verbieden", zegt Tom Eckerling van de Stockholmse politie tegen The Local. Hij doelt hiermee op prostitutie.

Positief

Het hotel heeft nog geen plannen het aanbod te verwijderen uit het assortiment, omdat het personeel ziet dat de reactie van hun gasten tot nu toe nog positief is geweest.

Ze vertelden de krant ook dat ze probeerden rekening te houden met de verschillende soorten mensen die een kamer huren. Bij kamers die worden gebruikt door gezinnen met kinderen bijvoorbeeld, worden de speeltjes verwijderd.

Tegengaan

De Stockholmse politie heeft al een tijdje nauw samengewerkt met andere stadshotels om prostitutie tegen te gaan. Berns Hotel heeft eerder wel initiatief getoond in het verwijderen van 18+ filmkanalen in samenwerking met Ecpat, een vereniging voor het uitsluiten van kinderprostitutie.

Ondanks de vele kritiek op het nieuwe assortiment, verwachten Eckerling noch de manager van het hotel echter enige aantrekking van prostitutie door de speeltjes. Laatstgenoemde vertelde de kranten eerder dan ook dat er 'niks slechts is aan seks' en dat dat is wat ze wilden laten zien.