AMSTERDAM - Vrouwen kiezen vaak voor hoge hakken, korte rokjes, blote benen en decolleté om zich sexy te voelen. Dit blijkt helemaal niet nodig. Volgens wetenschappers hoeft een vrouw enkel een beetje arm te laten zien.

Christine Bleakley, Madonna en Courtney Cox zijn voorbeelden van vrouwen met sexy armen: armen die lang, sportief en goed gevormd zijn.

Volgens onderzoek door de University of New South Wales in Sydney blijken dit soort armen aantrekkelijker te zijn dan lange benen.

Uiterlijk

Voor het onderzoek werden mannen en vrouwen uit Australië en China gevraagd 96 video’s te bekijken. Hierop waren vrouwen tussen 20 en 49 jaar te zien, die beoordeeld moesten worden op het uiterlijk.

De resultaten gaven aan dat vrouwen met lange, blote armen voortdurend het meest aantrekkelijk gevonden werden, aldus de Daily Mail. Heup en taille werden ook als belangrijk punt gezien, evenals gewicht en leeftijd, maar beenlengte gaf juist geen enkele bijdrage aan de testuitslagen.

Geschikt

Professor Robert Brooks, die het onderzoek leidde, zegt dat de afmetingen van een lichaam kunnen vertellen of de persoon in kwestie een goede (bed)partner is. Om die reden zouden armen een toekomstige partner zoveel vertellen.

Deze bevindingen werden gepubliceerd in the Journal of Evolutionary Biology.