Rianne ten Haken te sexy voor Amerikanen

AMSTERDAM – Rianne ten Haken geldt al jaren als één van de succesvolste Nederlandse modellen, wat ze naar eigen zeggen hoofdzakelijk te danken heeft aan Europa. "Amerikanen vinden me te sexy en te overweldigend."

Vorig jaar werd een billboard van Ten Haken (en twee mannelijke modellen) in de VS nog op de zwarte lijst gezet. Het vonnis: te aanstootgevend. Toch kan het 24-jarige model er niet wakker van liggen. "Amerikanen zijn zo conservatief, zij willen allemaal het standaard ‘beige rolmodel’: lang, dun, blank met peper-en-zout kleurig haar. Ik heb dan ook vooral Europese klanten", aldus Rianne deze maand in modeblad L’Officiel.

Toch woont de Lelystadse momenteel in New York, wat ze zelfs haar thuis noemt. Terwijl ze tegelijk erkent dat een echte basis door het vele reizen ontbreekt. "Soms ben ik daar zo klaar mee. Dan heb ik net gepland dat een vriendin langskomt, maar dan moet ik plotseling toch weer werken. Ik doe het zelf hoor, want tegen een mooie opdracht zeg ik geen nee. Ik wil de beste worden in mijn vak."

Catwalk

Rianne straalde afgelopen week in Milaan nog op de catwalk van Dolce & Gabbana, maar doet tegenwoordig vooral shoots en campagnes, en met veel plezier. "Deze wereld biedt zoveel mogelijkheden. Ik ben jong, ik heb veel geld en ik kan alles doen wat ik wil." Bovendien is ze eigen baas. "En dat geeft een enorm gevoel van vrijheid."

Bang voor de tand des tijds is het voormalige gezicht van Armani wel enigszins. "Als je uiterlijk wegvalt, ben je niets meer in dit vak", zegt ze hierover.

Geen gebrek

Voorlopig aan werk echter geen gebrek voor Ten Haken. Haar felblauwe ogen en volle lippen zijn geregeld in verschillende Vogue’s te bewonderen, in editorials maar ook de cover-klussen wist ze binnen te halen.

Met als gelukkige bijvangst de steun van haar ouders. "Ze stonden niet te springen. In 2001, toen ik begon, deden wilde verhalen de ronde over mannen uit het vak die zich vergrepen aan minderjarige meisjes, en drugsmisbruik", aldus Rianne. "Maar nu zien ze wel dat het modellenwerk ook mooie kanten heeft."

Rianne ten Haken

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:
Tip de redactie