Roberto Cavalli showt hippiecollectie

AMSTERDAM - Ontwerper Roberto Cavalli is al lange tijd bekend als dé designer der dierenprints. Ook in de voorjaarscollectie die hij showde tijdens Milaan Fashion Week is zijn voorliefde voor de dierenwereld duidelijk te zien.

Ook al blijft Cavalli trouw aan zijn overdadig versierde kleding en dierenprints, deze voorjaarscollectie is toch anders dan normaal. De designer heeft bijvoorbeeld geen kleur in zijn kledingstukken verwerkt. Alleen de tinten grijs, crème en bruin werden gebruikt voor de collectie.

Daarnaast heeft Cavalli alleen lange kledingstukken ontworpen: rokken tot op de enkels, jurken tot op de grond en lange jeans met wijde pijpen.

Franje

Cavalli probeerde een hippieachtige collectie neer te zetten door de kledingstukken te versieren met veel franje, kralen en borduursels. Tops met slangenprint, opengewerkte broeken en lange rokken zijn kenmerkend voor zijn nieuwe lente- en zomerlook. Cavalli gebruikte hiervoor lichte, doorschijnende stoffen.

De Italiaan liet zijn hippiemodellen lopen op een jungleachtige catwalk: deze was gedecoreerd met groene bomen en planten. De meisjes droegen hun kapsel en make-up in een zelfde stijl: lang steil haar in een middenscheiding met donker opgemaakte ogen.

De show:

Roberto Cavalli toont hippiecollectie

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie