Mascara meest gebruikte beautyproduct

ZAANDAM - Maar liefst 85 procent van de vrouwen in Nederland gebruikt make-up. De meeste vrouwen laten zich hiervoor vooral inspireren door tips in vrouwenbladen, gevolgd door tips van vriendinnen.

Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van Etos.

Het onderzoek, dat werd gehouden onder 500 vrouwen, laat overduidelijk zien dat beauty een belangrijke rol speelt in het leven van de Nederlandse vrouw. Vrouwen schenken de meeste aandacht aan hun ogen (66 procent), gevolgd door het haar (13 procent) en de mond (7 procent).

Mascara

Eén op de vijf vrouwen is hier dagelijks tussen de twintig en dertig minuten mee bezig en een klein deel van de vrouwen zelfs meer dan een half uur. Hierbij is mascara het meest gebruikte beautyproduct (74 procent), gevolgd door oogpotlood of oogschaduw (66 procent) en lippenstift (41 procent).

Minder dan de helft van de vrouwen reinigt elke avond haar gezicht. Opmerkelijk, want dit is een gouden regel voor het behoud van een stralende huid. 14 procent van de vrouwen geeft aan haar gezicht nooit te reinigen als het laat is geworden na het uitgaan.

Lees meer over:
Tip de redactie