Model beschuldigt haarstylist van seksueel misbruik

AMSTERDAM - Een topmodel heeft Shawn Mount, haarstylist en echtgenoot van model Heidi Mount, aangeklaagd wegens seksueel misbruik tijdens London Fashion Week.

De 30-jarige, New Yorkse haarstylist Shawn Mount werd verhoord door de Britse politie over de beschuldiging van het 24-jarige model, aldus de New York Post. De krant zegt beloofd te hebben de naam van het vermeende slachtoffer niet te noemen.

Shawn Mount werkte eerder als haarstylist voor Vogue en voor advertentiecampagnes van Ralph Lauren. Hij was in Londen om het haar van de modellen te doen voor de catwakshows. Hij werd gearresteerd en vervolgens op borgtocht vrijgelaten om te kunnen werken tijdens Milan Fashion Week.

Niet vervolgd

Een woordvoerder van de Londense politie vertelt aan de krant: "We ontvingen een klacht van een serieuze aanranding op 20 september in een centraal gelegen hotel in Londen. Het 24-jarige slachtoffer werd verwezen naar Haven Centre, een speciaal centrum voor slachtoffers van seksueel misbruik."

"Een 30-jarige man werd vervolgens op 21 september gearresteerd op verdenking van verkrachting en werd op borgtocht vrijgelaten om in november terug te komen naar een politiebureau in Londen. Hij is verder niet vervolgd en we zijn nog steeds bezig met een onderzoek", aldus de politie.

Geen commentaar

De politie heeft de details van de beschuldigingen niet vrijgegeven, maar volgens bronnen van New York Post kennen zowel Shawn Mount als zijn vrouw het slachtoffer. Heidi (foto) was op het moment van de aanranding in Milaan. Zowel Shawn als zijn vrouw wilden geen commentaar geven.

In 2007 trouwde Shawn met Heidi Mount. Heidi Mount is bekend als het gezicht van Chanel in 2009, werkt voor Dolce & Gabbana en loopt catwalkshows van Micheal Kors, Dior, Givenchy en Valentino. Ze hebben een 3-jarig zoontje en wonen in East Village.

Lees meer over:
Tip de redactie