AMSTERDAM - De mooiste studentes van Nederland bevinden zich in Groningen. Dat vinden althans de studenten zelf, zo ontdekte Studenten.nl door onderzoek onder 3600 studenten.

Ook studentes uit Zuid-Holland en Utrecht zijn erg mooi en staan op de tweede en derde plaats, met beide 13 procent van de stemmers. Noord-Holland en Noord-Brabant scoorden elk 11 procent.

De studentes uit Groningen winnen in het onderzoek met een grote voorsprong. Maar liefst een kwart van de ondervaagden vindt dat de mooiste studentes van Nederland in Groningen wonen.

Niet mooi

Studerende vrouwen uit Drenthe, Flevoland en Zeeland worden door de ondervraagden als 'niet mooi' betiteld, slechts 1 procent van de studenten koos voor deze provincies.

Ook Overijssel en Friesland bungelen onderaan, slechts 4 procent en 5 procent van de studenten hebben hierop gestemd. Limburg en Gelderland zitten met 7 procent in de middenmoot.

Mannen

Eerder dit jaar bleek ook dat de mooiste mannelijke studenten uit Groningen komen. Ook hebben veel 'mooie' bekende Nederlanders in Groningen gestudeerd, zoals Prins Maurits, Frits Sissing en Chris Zegers. Deze laatste is zelfs meerdere keren als lekkerste man van Nederland betiteld in de media.

Johanna Buutkamp van Studenten.nl concludeert: ''Het is zien en gezien worden, zowel voor mannelijke als vrouwelijke studenten, Groningen is een echte studentenstad''.