Lucette van Beek (15) wint Elite Model Look

AMSTERDAM - De Elite Model Look wedstrijd van 2010 is maandagavond 27 september gewonnen door Lucette van Beek. Het kersverse 15-jarige model wist alle vijf haar concurrenten te verslaan tijdens een zinderende finale in de Escape in Amsterdam.

Lucette mag volgende maand naar Sjanghai om Nederland te gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van Elite Model Look, die 10 oktober plaatsvindt.

Tussen de vijf finalisten bevond zich ook de 18-jarige dochter van Richard Witschge, Joëlle Witschge. Helaas ging zij niet met de hoofdprijs van Elite Model Look naar huis.

Castingdagen

Voor de Elite Model Look van dit jaar werden zowel in augustus als september castingdagen gehouden in diverse steden door heel het land. Net als voorgaande jaren schreven weer enorm veel meiden zich in.

De Elite Model Look-wedstrijd wordt al sinds 1983 jaarlijks gehouden en biedt jonge meiden de kans door belangrijke spelers in de modewereld ontdekt te worden als model. Elite Model Look heeft al vele bekende modellen voortgebracht, waaronder Cindy Crawford, Gisèle Bundchen en Yfke Sturm.

Enthousiast

Sturm, die de prijs in 1997 won, is erg enthousiast over de nieuwe winnares. "Ze is supermooi, ik was echt onder de indruk", vertelde het Nederlandse model na afloop. "Ze stak er echt bovenuit met haar prachtige figuur en mooie ogen."

Het huidige gezicht van Douglas heeft nog wel een paar tips voor de tiener uit Kerkrade. "Gewoon lekker genieten. Dit is iets wat je een keer in je leven overkomt, dus je moet er het beste van maken."

Tip de redactie