Dolce & Gabbana-show ode aan Sicilië

AMSTERDAM - Na de D&G-lijn werd ook de Dolce & Gabbana-collectie door het gelijknamige ontwerpduo in Milaan getoond. De show, die in het teken stond van de nieuwe lente- en zomermode, vormde een ode aan Sicilië.

De modellen liepen de catwalk over in korte jurkjes, lange jurken, tops, rokken en shorts, bijna allemaal gemaakt van wit kant, witte stoffen met uitgestanste patronen en wit broderie. Het geheel deed hierdoor denken aan bruidsmode.

Het Italiaanse ontwerpduo koos voor veel doorzichtige stoffen met daaronder klassiek, wit ondergoed. Behalve bij de korsetten, was er weinig decolleté te zien. De avondkleding oogde chique door het gebruik van zilveren strassstenen.

Anders

Domenico Dolce en Stefano Gabbana showden ook een aantal zwarte kledingstukken in verschillende materialen als zijde, leer, kant en broderie. Hier een daar waren ook luipaardprints en bloemendessins te zien dat weer gecombineerd werd met wit kant en broderie.

De ontwerpers hielden de make-up naturel met een gekleurde lipgloss en kozen voor losse staarten en knotjes in het haar van de modellen. De details zaten in gouden oorbellen en kettingen, de tasjes en opvallende witte sandalen met een houten plateau.

Op de eerste rij zaten onder meer Naomi Campbell, Kylie Minogue en de redacteuren van Vogue. Ook de piepjonge Willow Smith was bij de modeshow aanwezig.

Dolce & Gabbana's ode aan Sicilië

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie