Moschino toont vrolijke meisjesmode

AMSTERDAM- Designer Rosella Jardini van Moschino Cheap & Chic toonde afgelopen weekend een frisse, meisjesachtige collectie aan het Milanese publiek. De show verschilde veel van andere modeshows.

"Het is meer een feestje dan een modeshow", aldus Jardini over het catwalkevenement. In plaats van nette rijen met stoelen voor de gasten had de designer voor een verhoogde catwalk gezorgd met een doorgang voor obers. Jardini liet de hen rondlopen met prosecco en stukken pizza voor een extra hoog feestgehalte.

Ook de modellen hadden de opdracht gekregen vrolijk over te komen. De meisjes lachten zo nu en dan en pauzeerden halverwege de catwalk om handkusjes te blazen naar het publiek.

De romantische, bontgekleurde kledingstukken droegen eveneens bij aan de feestvreugde. Het kleurenpalet was erg meisjesachtig en bevatte kleuren als mint, perzik en koraalroze. Daarnaast werden zwart, wit, blauw, geel en rood veel gezien.

Koraal

Het lentegevoel kwam vooral terug in de gebruikte prints en stoffen. Gestippelde rokken, citroenjurkjes en gebloemde tops zetten de toon van de collectie.

Opvallend was het koraal-thema, dat steeds als een rode draad door de collectie liep in de vorm van kettingen en prints op de jurkjes. De knalrode lippen en het slordig opgestoken haar van de modellen droeg bij aan het romantische gevoel van de voorjaarscollectie.

De show:

Moschino toont feestelijke voorjaarscollectie

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie