AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor felle kleuren.

De manier om deze herfst en winter kleur te dragen, is van top tot teen. Als grote tegenhanger van de bescheiden neutrale en nude tinten die de afgelopen maanden het modebeeld beheersten, gaat de mode qua kleur nu 'all out'.

Waar designers de afgelopen seizoenen een hoge pet ophadden van het zogeheten colour blocking (verschillende felle kleuren als kleurblokken combineren), wordt de felle kleuren trend nu op een andere manier geïnterpreteerd. Volledige outfits in eenzelfde kleur of tinten die dicht bij elkaar liggen is de komende seizoenen de gewaagde maar fashionable manier van kleur dragen.

Warm

Voornamelijk warme kleuren als rood, roze en oranje werden door veel designers gebruikt om deze trend naar de catwalk te vertalen. Tory Burch, een Amerikaans modelabel met een relatieve jonge leeftijd van 6 jaar, showde een feloranje look die onderscheidend bleef door het gebruik van verschillende materialen en structuren.

Een felrood Roodkapje ensemble passeerde de revue bij de Belgische A.F. Vandevorst en Lacoste combineerde rood met roze op een sportieve manier.

Koele tinten

Ook koele tinten zorgen voor een statement. Rachel Roy, favoriet onder sterren als Michelle Obama en Whitney Port, combineerde een felblauwe outfit met metallic grijze accessoires. En Halston, nu veel in het nieuws vanwege een samenwerking met Sarah Jessica Parker, nam een turkoois pantalon met asymmetrische top op in de collectie. Ook deze look werd gecombineerd met metallic zilvergrijze accessoires.

Dat de trend ook komende zomer nog volop aanwezig is, werd duidelijk op de New York Fashion Week die eerder deze maand plaatsvond. Daar spatten de kleuren van de catwalk af waar de Spring/Summer 2011 collecties werden getoond.

Gewaagd

Deze trend doorvertalen naar de eigen garderobe is en blijft een gewaagde keuze. Met de winter in het vooruitzicht gaat de simpele oplossing van het dragen van een jurkje met dezelfde kleur schoenen niet op. Wel kan een dergelijke outfit werken met een warme maillot in dezelfde tint.

Belangrijk is om de look wat body te geven, door te kiezen voor relatief stevige stoffen die niet te zwierig zijn. Ook het gebruik van verschillende structuren, zoals een gehaakte wollen trui met een pantalon, houdt de look eigentijds en voorkomt dat de outfit teveel in elkaar overloopt.

Voor de durfals die zich aan deze look wagen, is een gouden tip om glanzende metallic accessoires als 'breekpunt' te gebruiken. Bijvoorbeeld een metallic grijze tailleriem om een jurkje of gouden statement pumps onder een geheel gele look.

Trend Report: Van top tot teen in felle kleuren