AMSTERDAM – Charlie le Mindu, haarkunstenaar en de favoriete pruikenmaker van Lady Gaga, wist tijdens de London Fashion Week op te vallen, en niet alleen met zijn excentrieke kapsels en kleding. Twee van zijn modellen paradeerden namelijk poedelnaakt over de runway.

De 24-jarige Fransman koos ervoor om zijn mannequins aan te kleden met hoge hakken, hoeden, tassen en pruiken. Kleding -vaak harig- kwam er ook bij kijken, maar zeker niet bij iedereen, aldus de Daily Mail maandag.

Twee van de modellen schreden namelijk poedelnaakt over de catwalk, iets wat in ieder geval de zweem van een publiciteitsstunt heeft. Le Mindu toonde zich daar eerder ook al niet vies van: vorig jaar had de ontwerper kleding gemaakt van dode muizen en ratten.

Gaga

De shows van Le Mindu leggen de haar-ontwerper echter geen windeieren: hij startte zijn pruikenlabel pas een jaar geleden maar wist de pers al geregeld op zijn hand te krijgen. Zijn bizarre insteek zorgde er bovendien voor dat hij inmiddels geliefd is bij onder meer trendsetter Lady Gaga.

De finale: