Lingerieshow Marlies Dekkers in teken van vampiers

AMSTERDAM – Ontwerpster Marlies Dekkers onthulde zaterdagavond haar nieuwe herfst/wintercollectie tijdens een unieke 'Victorian Vampire Night'. Het lingeriefestijn vond plaats in strandpaviljoen de Republiek in Bloemendaal.

Dekkers had voor de nieuwe lijn haar inspiratie gevonden in de Victoriaanse tijd. Modellen waren dan ook getransformeerd tot bloeddorstige vampirella's en verleidelijke meesteressen, die de nieuwe bh's, korsetten en slips van Dekkers een gothic uitstraling meegaven.

Na een stoere, zwarte lijn volgde een sexy, felrood thema. De show, waar Nederlands meest succesvolle lingerieontwerpster liefst drie maanden aan gewerkt had, werd afgesloten met de meer romantische items en wat zachtere tinten.

Ode

Al met al was het een geslaagde ode aan zowel de romantische, als de donkere kant van het Victoriaanse tijdperk met hier en daar een snufje True Blood en Twilight. Het handelsmerk van de lingeriekoningin, de opvallende bandjes boven de bh-cups, waren ook dit keer weer van de partij.

"Vroeger was lingerie iets dat vooral verstopt moest worden", zegt Dekkers er zelf over. "Een string werd gezien als iets stouts. Ik zie het vrouwelijke lichaam als mijn canvas en probeer deze met mijn lingerie in te lijsten. Ik heb een trend ingezet waarbij lingerie gezien mag worden."

Marlies Dekkers' Victorian Vampire Night

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Tip de redactie