AMSTERDAM - Hoewel veruit de meeste shows gelopen zullen worden door 'reguliere' modellen, zal tijdens de New York Fashion Week ook een catwalk volledig gevuld zijn met plus-size modellen. Volgens kenners een duidelijk signaal.

Grote maten-merk Onestopplus zal tijdens de New York Fashion Week een modeshow met uitsluitend volle modellen organiseren. De modellen zullen kleding vanaf maat 44 dragen. Het merk houdt de modeshow om te bewijzen dat 'gevormde vrouwen net zo mooi en modebewust zijn als dunnere vrouwen', aldus de Daily Mail.

Hoewel het om een grote maten-merk gaat, waarbij voluptueuze modellen vanzelfsprekend vaker ingezet worden, wordt het door de modewereld toch als een bijzonderheid gezien. Het  feit dat de show binnen het kader van de New Yorkse modeweek plaatsvindt, zou immers onderstrepen hoe geliefd plus-size modellen op het moment zijn.

Bekend

Het merk heeft enkele bekende plus-sizers gestrikt, waaronder Toccara Jones en Lizzie Miller. De twee modellen veroorzaakten beiden al eerder opschudding in modeland. Jones was een van de eerste vollere deelneemsters aan America's Next Top Model en Miller raakte in opspraak nadat ze naakt werd gefotografeerd terwijl haar 'buikje' zichtbaar was.

Onestopplus' Nancy le Winter over de show:

Ook New York zwicht voor plus-size