AMSTERDAM - Het eerdere bericht dat Kate Moss zou stoppen met werken voor Topshop blijkt toch niet te kloppen. Philip Green, directeur van de modeketen, zegt in een persbericht dat het supermodel voor Topshop blijft werken en binnenkort zelfs met een nieuwe kledinglijn komt.

In de eerdere berichten werd het vertrek van Moss bij Topshop beschreven. De collecties zouden niet genoeg geld in het laatje brengen.

Nu komt Philip Green met het bericht dat het model voor de modeketen blijft werken. Wel wordt er het een en ander aangepast, meldt de Telegraph.

Limited Edition

In plaats van seizoensgebonden collecties, gaat Kate Moss vanaf nu Limited Edition 'drop-in' kledinglijnen ontwerpen. De eerstvolgende collectie, die in 2011 wordt gelanceerd, heet 'Iconic Kate'. Voor deze lijn heeft Moss een top-tien aan kledingstukken samengesteld uit haar in totaal veertien voorgaande collecties.

De nieuwe 'drop-in' strategie om geen seizoensgebonden collecties meer te doen, zou de creativiteit van Moss verhogen. Ze wordt vrijer gelaten in haar ontwerpen en hoeft zich niet meer te houden aan strikte deadlines.

Kate in haar eigen ontwerpen: