AMSTERDAM - In het Felix Meritis-gebouw in Amsterdam presenteerde Claes Iversen dinsdag zijn nieuwste collectie. Het prachtige gebouw, dat een internationale ontmoetingsplaats vormt voor kunst, cultuur en wetenschap, bleek de perfecte locatie voor een modeshow.

Heel modeminnend Nederland en diverse BN’ers (onder meer Leontine Borsato met heel kort haar, Anna Drijver, Hanna Verboom, Stacey Rookhuizen) waren naar de Keizersgracht gekomen om de zomercollectie van Claes Iversen te bewonderen. Toen de eerste pianoklanken in de ronde ruimte klonken, kon de show beginnen.

De collectie bleek voor een groot deel geïnspireerd door vlinders. Door de gehele collectie heen waren talloze kleine vlindertjes op de creaties van Claes bevestigd. Ook kwamen enkele vlinderprints voorbij in beige met wit of beige met geel.

Post-its

De vlinders leken de post-its van eerdere Claes-collecties te vervangen, aangezien ze op dezelfde manier aan de kleding (en soms ook in het haar) waren toegevoegd. Daarnaast kwamen er veel plissé-items voorbij. Met name rokjes in beige of knalroze, maar bijvoorbeeld ook een tops en jurkjes.

Prachtig waren de korsetten die Claes met veel oog voor detail (vaak met kant) had ontworpen, zeker in combinatie met een rok van veren. Andere opvallende creaties waren enkele zandkleurige jumpsuits en jasjes geïnspireerd op de trenchcoat.

Kniekousen

Alle looks werden afgestyled met huidkleurige kniekousen, witte schoentjes en eenvoudige, tweekleurige tailleriempjes. Het haar van de modellen was prachtig gevlochten.

Het kleurenpalet van de collectie bestond uit diverse neutrale tinten als beige, zand en wit, maar werd op de juiste momenten aangevuld met groen, roze en geel.

Het totaalplaatje, dat Claes voor de zomer van 2011 presenteerde, klopte volledig. En elke vrouw kan zonder twijfel een fijne outfit vinden tussen al de prachtige creaties, die dinsdag in Amsterdam te zien waren.

Claes Iversen valt voor vlinders