Het einde van de zomer is een feit. Hollanders klinkt dit misschien wat vreemd in de oren maar voor Amerikanen is Labor-weekend symbolisch gewoon het einde van het vakantieseizoen.

De eerste maandag in september begint voor menigeen namelijk het werk weer, en voor kinderen gaan de schoolpoorten weer open. Met name dat laatste is op zich goed nieuws: om redelijk ondoorgrondelijke redenen sturen ze kinderen hier namelijk liefst tweeënhalve maand op vakantie.

Het begin van het 'normale' leven vraagt natuurlijk wel om een rite de passage. Voor de meeste Amerikanen volstaat hiervoor een picknick, een barbecue of een bezoekje aan een openluchtfestival. Ook wij nemen dit weekend stilaan afscheid van de zomermaanden, zij het op een niet erg Amerikaanse manier. Weliswaar komt er een picknickmand bij kijken, maar die zeulen we mooi mee richting een polowedstrijd.

De poloclub ligt hier een half uur vandaan en is waanzinnig mooi gelegen tussen een bergrug en een prachtig oud bos. Het weer is geweldig. Na een enorme hittegolf is het nu perfect: 23 graden en strak blauw. Het resultaat van orkaan Earl, die New York weliswaar niet helemaal haalde, maar toch voldoende om voor de nodige afkoeling te kunnen zorgen. 

Tegen deze achtergrond vult het geluid van dravende paarden al snel de oren, en zeer smakelijke Argentijnse polospelers de ogen. Ik denk althans dat het om Argentijnen gaat, ik heb de appetijtelijke heren in kwestie niet om hun paspoort gevraagd. Er is in ieder geval weinig méér nodig om optimaal van de middag te kunnen genieten.

Zittend aan de kant, met ons wijntje en quiche, maakt de middag echter ook een beetje weemoedig. Het dringt gewoon ineens door dat de zomer voorbij is en het dus een heel jaar duurt voor het wéér zomer is. Hoewel seizoenen redelijke gewoontediertjes zijn, overvallen hun wissels met toch telkens weer.

Gelukkig wil Amerika's besluit dat de zomer voorbij is nog niet zeggen dat de weergoden die beslissing klakkeloos volgen. De volgende hittegolf staat dus alweer gepland, voor dit weekend. Dat wordt dus een Indian Summer, zoals ze prachtig herfstweer hier noemen. Weliswaar geen echte 'summer', maar voor mij voorlopig meer dan genoeg!

Frederique.