AMSTERDAM – Van de elf regionale winnaars van Restaurant Week, is Boerengat in Rotterdam door het publiek verkozen tot beste restaurant van Nederland. De publieksprijs voor beste Michelin-sterrestaurant ging naar De Kromme Dissel in Heelsum.

De achtste editie van de Restaurant Week trok in de week van 23 tot en met 29 augustus ruim 216.000 bezoekers.

Na afloop van dit culinaire evenement werd het publiek gevraagd de door hen bezochte restaurants te beoordelen. Boerengat kreeg hierbij de meest lovende kritieken, zo meldde de organisatie dinsdag. 

Tevreden

Met een omzet van ongeveer 12 miljoen kunnen de 1.250 deelnemende restaurants tevreden terugkijken op de culinaire week. Ook de bezoekers blijken enthousiast: aan de hand van criteria als kwaliteit van het eten, de service en de sfeer worden de restaurants gemiddeld met een 8,2 beoordeeld.

De Restaurant Week Publieksprijs is de enige prijs in de Nederlandse gastronomische wereld die door de restaurantbezoekers zelf wordt toegekend.

Ruim 24.000 bezoekers vulden online de vragenlijst in. Naast het Boerengat in Rotterdam, vielen ook Bickers aan de Werf (Amsterdam), het ’t Pestengasthuys (Zwolle) en Bij Raggers (Noordwijk) bovengemiddeld in de smaak.