AMSTERDAM – De geruchten gingen al enige tijd rond maar nu heeft het Japanse model Kayo Sato het zelf ook bevestigd: ze is eigenlijk een man. De 22-jarige wilde met haar bekentenis vooral schoon schip maken.

Kayo Sato (alias Kayo Police) deed de onthulling op de Japanse televisie, aldus verschillende media dinsdag. Ze vertelde dat ze het dorp waarin ze was opgegroeid verlaten had zodat niemand haar zou herkennen. Ze nam vervolgens een nieuwe naam en een nieuw geslacht aan.

Op dit punt werd Kayo, die in haar thuisland geroemd wordt om haar sexy uiterlijk, gespot door een modellenscout. Haar agentschap zou niets hebben geweten van haar werkelijke geslacht, terwijl het model eveneens stelt dat ze nooit plastische chirurgie gehad heeft.

Nico Nico

Kayo, die ook als presentatrice van gameshow Nico Nico optreedt, zegt haar succes te danken te hebben aan haar goede make-uptechnieken.

Verwacht wordt dat zij de show, zowel als het modellenwerk, gewoon zal voortzetten. Op haar blog heeft de Japanse bekendheid haar fans inmiddels bedankt voor de steun.

Kayo: