AMSTERDAM – Tussen alle nadelen van overgewicht hebben Turkse wetenschappers in ieder geval één voordeel ontdekt: corpulente heren houden het langer uit in bed.

Aldus de Australische krant Courier Mail maandag, naar aanleiding van een studie van de Turkse Erciyes Üniversitesi.

Het bovengemiddelde uithoudingsvermogen tussen de lakens is het resultaat van een gewijzigde hormoonspiegel: dikkere mannen dragen meer van het vrouwelijke geslachtshormoon oestradiol in zich.

Chemische balans

Oestradiol verstoort de chemische balans in een zwaarlijvig mannelijk fysiek, met als bijeffect dat hij minder snel een orgasme bereikt. Volgens de onderzoekers loopt het verschil zelfs aardig op: waar slanke mannen er na krap 2 minuten al een einde aan breien, overschrijden stevigere heren gemiddeld genomen de 7 minuten.

Gegevens

De conclusie volgt op een 12 maanden durende studie, waaraan ruim 100 mannen deelnamen die allemaal behandeld werden voor vroegtijdig klaarkomen. De Turkse wetenschappers vergeleken de data van deze groep vervolgens met de gegevens van evenzoveel mannen die de liefde langer konden bedrijven.

Hieruit bleek dat de mannen die te snel een orgasme bereikten door de bank genomen een lager vetgehalte hadden. "De vroegtijdige klaarkomers waren slanker", aldus het onderzoeksrapport.