AMSTERDAM - Het Nederlandse merk Scotch & Soda maakt overzees furore: afgelopen week opende het label haar eerste winkel in New York.

Het merk, dat zegt zo min mogelijk aan marketing te doen, heeft afgelopen week haar eerste winkel in de wijk Soho geopend. Daarmee zijn de comfortabele, modieuze dames- én herencollecties nu ook verkrijgbaar in Amerika.

Met haar oog voor detail en zeer draagbare kledingstukken zou Scotch & Soda het nog wel eens ver kunnen gaan schoppen in New York. De nieuwe winkel in Soho heeft tevens meteen een primeur: tot januari is het de enige zaak waar de nieuwe damescollectie verkrijgbaar is.

Dienst

De Amerikaanse modewebsite The Cut schreef al erg enthousiast over een bepaalde dienst van het merk. Het label helpt haar klanten, als ze dat willen, namelijk met styling: er worden door het personeel diverse items met elkaar gecombineerd tot een volledige outfit.

Het Nederlandse Scotch & Soda is de afgelopen jaren sowieso sterk aan het uitbreiden geweest: het label heeft inmiddels al winkels in België, Australië, Italië en Frankrijk.

S&S heeft inmiddels ook een sub-label: Amsterdam Blauw.