AMSTERDAM - Zweeds modelabel Acne is onlangs een interessante samenwerking aangegaan: met het tijdschrift Candy besloot het label een collectie te lanceren voor travestieten en cross-dressers (hetero-mannen die zich kleden als vrouwen).

De capsule-collectie is inmiddels af. Hoewel glitters, korte rokjes en diepe decolletés wellicht in de lijn der verwachting liggen, bestaat de collectie enkel uit androgyne overhemden.

De overhemden zijn verkrijgbaar in zijde crêpe en Italiaans denim. Bovendien zijn de twee verschillende stijlen leverbaar in een gebleekte- en een stonewashed-variant. De overhemden kregen namen uit de serie Dynasty en heten daarom Alexis, Sammy Jo en Krystle.

Speels

De creative director van Acne is trots op de speciale capsule collectie: "De collectie is speels en viert diversiteit. We zoeken hiermee het spanningsveld op tussen man en vrouw en kijken wat er gebeurt als je dingen wat verschuift. Ik heb altijd al zoiets voor Acne willen ontwerpen."

Het resultaat is misschien minder spectaculair dan verwacht, maar toch is het een slimme zet van Acne. Het label komt op deze manier iedere mogelijke doelgroep tegemoet.

Foto's.