AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion.com vertalen voor NU wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor het accent op de buste.

Tegen alle hoop op een 'Indian summer' in, worden de dagen langzamerhand kouder. Toch is het dragen van dikke verhullende shawls er niet bij, want het accent ligt bij de wintercollecties op de buste.

Een manier om de focus op de boezem te leggen is door extra volume te creëren. Bij Nina Ricci werden opvallende ruches en luxe bloemen als kunstwerken op de buste gepresenteerd. Ook Prada ging voor ruches, maar hier koos designer Miuccia Prada voor simpel zwart of meerkleurige ruches in retro stijl.

Modemerk Giles stuurde modellen in nauwsluitende korsetten de runway op en liet daardoor zien dat simpele belijningen ook de klus klaren.

Nadruk

Een manier om nadruk te leggen op de voorgevel die we afgelopen seizoenen al zagen, is door het gebruik van transparante stoffen. Hoewel deze methode hoogstwaarschijnlijk minder navolging zal krijgen in het dagelijks leven, kan een doorkijktop een spannend maar chic accent geven aan een outfit.

Zo stuurde ook Valentino, die excelleert in elegante designs, een doorzichtige blouse met kanten accenten de runway op. Alexander Wang showde in New York zelfs meerdere stukken met transparante tops in zijn collectie die draaide om gebogen lijnen en schaduwen.

Navel

Veruit het populairst was de diepe v-hals tot net boven de navel. Hoewel dit op het eerste gezicht heftige decolleté weinig draagbaar lijkt, is er relatief weinig 'bloot' te zien. Jean Paul Gaultier ontwierp voor Hermes een colbert dat simpelweg dicht gedragen werd zonder top eronder.

Michael Kors gooide het over een andere boeg met een diepe v-hals bij knitwear items in zandkleuren en neutrale tonen.

Broche

Verleg zelf het accent naar de boezem door een stijlvolle broche op te spelden of een korset als top te dragen met een donkere aansluitende jeans en een colbert. Een transparante top kan kittig zijn met een kanten bh eronder en een gebreid vest of blazer erover.

Het dragen van de diepe v-hals is een kwestie van de goede tools. Een siliconen beha zonder middenstuk houdt alles op zijn plaats zonder zichtbaar te zijn. Een dergelijke halslijn is met echte winterse stoffen de ultieme style statement als het om ‘boezem mode’ gaat.

Trend Report: Accent op de buste